Draga mea Femeie, 

 

Ieri, pana in orele amiezii, citisem deja despre 2 femei care au fost nevoite sa treaca printr-o histerectomie, din doua surse diferite. Nu sunt medic, deci cu adevarat nu imi pot da parerea despre aspectele medicale, insa am simtit nevoia sa vin inspre voi cu un mesaj, poate cineva are nevoie sa il auda.

Simt ca daca din ce in ce mai multe femei s-ar reintoarce inspre ele, inspre feminitatea lor, inspre corpul, nevoile si emotiile lor si ar invata sa se conecteze mai mult la ele insele si sa-si ofere timp, blandete si iubire siesi, acest fel de interventii ar deveni din ce in ce mai putine. Pot sa ma insel cu privire la acest aspect, insa intuitia mea imi spune ca nu.

 

Pantecul nostru are nevoie ca noi sa ne reamintim de el, de nevoile si de intelepciunea lui.

Femeia din noi are nevoie sa fie vazuta, onorata, iubita si sa i se permita un spatiu in care sa se odihneasca, sa se hraneasca si sa fie mangaiata cu blandete. Ea, corpul ei, inima si pantecul ei.

Deconectarea noastra de propria feminitate se va reintoarce, intr-un fel sau altul, la un moment dat impotriva noastra. Viata, Creativitatea, Vitalitatea, Radianta noastra ca femei sta in pantecul nostru si in reconectarea noastra cu propria feminitate.

Bineinteles, sunt multe aspecte de luat in calcul. Purtam rani si traume in corpul nostru pe transgenerational, din vieti trecute, luam in calcul si durerile vietii acesteia, tot ce preluam de la mama, de la femininul colectiv si asa mai departe.

 

Sunt multe de vindecat si integrat.

Dar zic eu ca femeile se vindeca, pe masura ce fiecare femeie se reintoarce la ea si se ocupa de ea.

 

Fiecare reconectare cu iubire si blandete fata de pantecul nostru, deschide o usa inspre vindecare.

Fiecare incetinire de ritm deschide o usa inspre vindecare.

Fiecare moment in care alegem sa ne odihnim, in loc sa fortam si sa punem presiune, deschide o usa inspre vindecare.

Fiecare atingere a inimii cu prezenta si iubire, deschide o usa inspre vindecare.

Fiecare reconectare cu sinceritate si disponibilitate fata de emotiile de mult reprimate in interiorul nostru, deschide o usa spre vindecare.

Fiecare femeie care renunta sa se mai abandoneze pe ea insasi pe drum, deschide o usa inspre vindecare.

 

Draga mea, corpul somatizeaza cand noi nu suntem atente la nevoile noastre emotionale, fizice, spirituale.

 

Pantecul poarta amprente energetice ale multor traume si rani – el are nevoie ca noi sa constientizam aceste lucruri si sa ne reintoarcem cu iubire inspre el.

Sunt lectii si mesaje si situatii de viata pe care fiecare dintre noi trebuie sa le traim pentru a evolua, dar poate daca devenim disponibile sa facem ceea ce deja stim ca putem face, ne putem poate lua lectia sau mesajul intr-un mod mai bland, fara atata durere si fara somatizare.

Trebuie sa iesim din paradigma asta ca daca nu se vede, inseamna ca nimic nu e in neregula sau sa ajungem pana intr-un punct critic si de abia apoi sa incercam sa vindecam, cand poate e prea tarziu. 

E important sa invatam sa prevenim, nu sa ajungem in punctul in care nu mai putem trata.

 

 

 

 

Ramai alaturi de mineIn cadrul newsletter-ului iti trimit articole, ganduri si inspiratii care sa te sustina in calatoria ta spre tine insati. Te astept cu drag alaturi, pentru a te putea bucura de ele.