Zilele trecute, am primit o intrebare relevanta de la una dintre participantele programului de 21 de zile pe whatsapp „Vindecarea fetitei interioare” si mi-am dorit ca in urma intrebarii primite sa creez un material video in care sa discut mai in amanunt despre acest aspect si cu voi, femeile din comunitate, deoarece este un subiect despre care primesc in dese randuri intrebari.

 

Intrebarea primita a fost: „Care este diferenta dintre vulnerabilitate si victimizare, cum pot sa fiu vulnerabila fara sa intru in postura de victima?”

 

Daca te-ai gasit si tu in dese randuri punandu-ti aceasta intrebare sau intampinand provocari in a fi vulnerabila in relatiile tale, atunci te invit sa urmaresti materialul video si sa imi lasi comentariile tale. Mi-ar placea sa stiu in ce fel ai vazut tu vulnerabilitatea pana acum si ce temeri te-au blocat din a avea curajul si disponibilitatea sa fii vulnerabila.

 


Vulnerabilitatea înseamnă prezență și centrare în inimă. In momentul în care practicăm vulnerabilitatea ne deschidem inima  suntem dispuse să ne deschidem inima chiar și atunci când ne este teamă, când poate că am fost rănite, e o artă, din punctul meu de vedere, arta de a-ți păstra inima deschisă chiar și atunci când ți-e teamă să faci lucrul asta. 
 
Nu înseamnă că nu ne protejăm inima (e important să fim atente la această nuanță) – putem să ne protejăm inima, dar în același timp să ne păstrăm inima deschisă – este o nuanță acolo fină pe care în timp, cu practică, cu deschidere și disponibilitate vom putea să ne dăm seama care este diferența dintre ele și nuanțele lor, dar d.p.m.d.v., a practica vulnerabilitatea înseamnă, în primul rând, să practici încrederea – încrederea în Viață, încrederea în Univers că vei fi bine și că vei fi susținută indiferent de orice, iar în momentul în care te reîntorci în inimă și împărtășești lucrurile din inimă, cu iubire și prezență, conținându-te în emoțiile pe care le simți și vorbind deschis despre ele, fără să încerci să-ți pui o mască, fără să te ascunzi în spatele unor măști sau în spatele unor idei, strategii, manipulări s.a.m.d, ci pur și simplu, să vii dintr-un spațiu al inimii și un spațiu de prezență și de încredere, în viață, în tine, că te poți conține cu toate emoțiile pe care le simți, fix în acel moment și totuși să nu recurgi la mental, la strategii, la măști și la victimizare. 
 
Victimizarea – vine în momentul în care vrei să îl învinovățești pe celălalt, ca și cum tu ești victima lui și din cauza lui tu simți ceea ce simți. 
 
A fi vulnerabilă înseamnă a-ți lua responsabilitatea asupra emoțiilor care s-au activat în tine, fără a-l învinovăți pe celălalt, pentru că din momentul în care îl învinovățești pe celălalt, intri în victimă și victima este cea care își dă responsabilitatea, care se uită în afara ei, care nu-și asumă propriul ei proces interior, nu-și asumă propriile ei răni și partea ei, cu adevărat.

Ramai alaturi de mineIn cadrul newsletter-ului iti trimit articole, ganduri si inspiratii care sa te sustina in calatoria ta spre tine insati. Te astept cu drag alaturi, pentru a te putea bucura de ele.