Toate femeile isi doresc relatii implinitoare si armonioase, insa foarte putine au parte de acest gen de relatii cu adevarat. Majoritatea considera ca ai nevoie de noroc ca sa ai parte de relatia aceea frumoasa, la care viseaza orice femeie. Din pacate, multe femei se considera victime ale vietii atunci cand nu ajung sa aiba parte de ele, fara sa constientizeze rolul lor in devenirea acelui tip de femeie care sa atraga pe rezonanta tipul de parteneriat dorit.

Intrebarea poate cea mai relevanta pe care o femeie si-o poate pune, o intrebare care ii poate schimba cu adevarat viata, este:

“Cine trebuie sa devin eu pentru a avea parte de relatia dorita?”

Disponibilitatea de a ne pune aceasta intrebare si de a sta in ea cu adevarat, facand o incursiune in interiorul nostru, lasandu-ne sa fim transformate si inspirate de potentialul adanc de transformare si trezire al acestei intrebari, ne poate oferi o multime ocazii de constientizare si schimbare.

Stiu ca este o intrebare grea si poate in dese randuri, nedreapta. De fapt, ea nu este deloc nedreapta, dar pot intelege perspectiva femeii care ar putea considera aceasta intrebare nedreapta. Insa, iubirea se construieste. O relatie armonioasa se construieste. Relatiile exterioare sunt oglindiri ale propriei relatii pe care noi o avem cu noi insene. Daca calitatea relatiilor noastre nu ne implineste, este important sa ne oprim si sa tragem cu sinceritate si cu blandete, nu cu judecata, dar cu o disponibilitate blanda, o privire inspre interior – sa constientizam cat mai avem de vindecat in interior, ce anume este important sa schimbam sau sa transformam in noi, ce fel de relatie avem cu noi insene si cat de in siguranta ne simtim de fapt in interiorul nostru.

Stim noi ce inseamna sa ne simtim in siguranta in noi insene? Stim noi oare ca in interiorul nostru exista o fetita ranita, care are nevoie de atentia si iubirea noastra?

Orice rana din interior inspre care nu ne intoarcem cu iubire si acceptare, oferindu-ne timp sa o vindecam, ea ne va sabota mai apoi in toate relatiile noastre.

Atunci cand ne grabim intr-o relatie, mai ales la inceputul acesteia, cand avem tendinta sa mergem mai repede decat cursul firesc al relatiei, simtind nerabdare, un fel de entuziasm un pic exagerat sau chiar un disconfort pentru faptul ca lucrurile nu se petrec mai repede decat ne dorim noi, acolo este un semn al faptului ca purtam in interiorul nostru o fetita interioara ranita – care sufera – cel mai probabil de o rana de abandon si vrea sa fie sigura ca relatia va functiona, ca el nu o va parasi, ca are dragostea lui si ca e in siguranta alaturi de el. Ce se intampla insa, in dese randuri, este ca aceasta femeie cu rana de abandon, daca nu se opreste si nu incetineste pasii, dandu-si voie sa se intrebe de ce anume simte nevoia sa grabeasca lucrurile, unde nu se simte in siguranta in ea insasi, ce scop urmareste de fapt si poate, una dintre cele mai importante practici – revenirea in interiorul sau, cu disponibilitatea de a vedea ce necesita vindecare in ea insasi – aceasta femeie se va sabota de una singura, creand fix situatia de care se teme cel mai tare.

Va deveni anxioasa, agitata, ingrijorata, dependenta, cicalitoare, incercand sa forteze lucrurile sa se petreaca mai repede decat ar fi normal, punand presiune pe ea, pe relatie, pe el, deoarece ii este teama ca va fi din nou parasita, si considera ca daca forteaza lucrurile, daca apeleaza la tot felul de manipulari, daca cere, daca isi creeaza asteptari prea rapid, daca proiecteaza scenarii care nu au nicio legatura cu realitatea, aceasta femeie va pleca de la inima ei (ceea ce de fapt, ramanand centrata si asezata in inima ar fi ajutat-o sa navigheze mult mai usor aceasta perioada), si va intra in mental, in ganduri, va incerca sa controleze intreaga situatie, perpetuand exact tiparul care ii este cel mai cunoscut – barbatii o parasesc, iar ea ajunge din nou singura, abandonata, considerand ca este o victima a vietii.

Ea nu este o victima a vietii, ci a ei insasi. A ranilor inspre care nu si-a luat suficient de mult timp sa se uite si sa le vindece.

La inceputul unei relatii (si nu numai) – munca adevarata incepe inaintea intrarii unei relatii si se continua mult dupa aceea – daca femeia reuseste sa isi contina propriile emotii, sa nu mai fuga de ea insasi, sa renunte sa mearga cu mintea in viitor, proiectand sau creand asteptari de la relatie, ea relaxandu-se in momentul prezent si ocupandu-se de sine, avand atentia toata indreptata inspre ea si nu inspre ce face sau nu face el, atunci ea invata sa se contina pe sine, invatand sa contina de fapt mersul firesc al unei relatii, fara sa mai grabeasca lucrurile, fapt ce nu face decat sa o saboteze mai tarziu.

Constientizeaza ca ai in interiorul tau o fetita interioara ranita. Observa in ce fel ranile tale emotionale ti-au sabotat relatiile anterioare si poate chiar relatia curenta. Constientizeaza ca totul sta in puterea ta, ca nu esti o victima a vietii, dar ca poti fii, daca alegi sa fii. Insa, devenirea ta si vindecarea ta stau in tine si in ceea ce alegi tu pentru tine si ceea ce esti dispusa sa fii si sa faci.

Poti ajunge sa te bucuri de o relatie si de o viata absolut implinitoare, dar lucrurile incep intotdeauna cu tine si din interiorul tau.

Te imbratisez cu dragoste si te astept in newsletter, daca iti doresti sa ramai la curent cu urmatoarele articole si cu urmatoarea grupa a programului de 21 de zile pe whatsapp “Vindecarea Fetitei Interioare”, atunci cand o voi lansa.

Ramai alaturi de mineIn cadrul newsletter-ului iti trimit articole, ganduri si inspiratii care sa te sustina in calatoria ta spre tine insati. Te astept cu drag alaturi, pentru a te putea bucura de ele.