Atunci cand femeia traverseaza o calatorie profunda a iubirii de sine, in ea incep sa se vindece tiparele care au tinut-o in situatii de viata care nu au onorat-o si care au facut-o sa atraga la nesfarsit aceleasi circumstante.

Cand intram pe un drum profund al iubirii de sine, ne reamintim de ceea ce isi doreste Sinele nostru Divin pentru noi si incepem sa ne vindecam de tiparele de victima, martir, salvator sau cersetoare de iubire, caci ne reamintim Adevarul. Ne reamintim Cine Suntem si Ce am venit sa experimentam aici, pe Pamant, de fapt. 

Nu mai putem accepta mai putin decat acest lucru, nu din ego, ci din Onorare si Reamintire a Adevarului Divin pe care ni l-am reamintit in interiorul nostru. 

Nu mai dam curs unor situatii, caci simtim ca acestea nu sunt spre binele nostru suprem.

Nu mai ramanem agatate in niste relatii disfunctionale, caci nu mai putem deveni partase la perpetuarea durerii, iluziei si tiparelor care nu ne servesc cu adevarat. 

Putem spune NU raspicat atunci cand e nu, caci stim cum se simte Adevarul. Suntem atat de conectate cu interiorul nostru, cu corpul nostru, cu propria intuitie, incat nu ne mai putem minti pe noi insene ca lucrurile sunt altfel decat sunt. 

Cand o femeie intra pe drumul iubirii de sine adevarate, in ea incep sa se vindece toate conditionarile pe care societatea le-a pus asupra ei si toate limitarile care au facut-o sa se compromita, sa taca sau sa ramana mica si speriata. In ea se naste curajul, se naste adevarul, se naste Puterea de a verbaliza, de a rupe lanturile durerii si minciunii, de a elibera si de a se elibera. 

Iubirea de sine o invata despre toate tradarile pe care obisnuia sa le faca. 

Iubirea de sine o invata despre toate momentele in care s-a compromis, in care a tacut, in care a uitat de ea si de adevarul din inima ei.

Iubirea de sine o invata despre iertare, despre iertarea de sine si iertarea celorlalti, caci realizeaza ca toti ceilalti nu au fost pentru ea decat invatatori. Lipsa lor de iubire fata de ea nu a facut decat sa ii arate unde nu se iubeste ea pe ea. Cei care au respins-o nu au facut decat sa ii arate unde se respinge ea pe ea. Datorita lor, datorita durerii ce a simtit-o in inima ei, ea a inceput acest proces profund al iubirii de sine. Ea a invatat iubirea de sine datorita celor ce nu au stiut cum sa o iubeasca, asa ca nu mai poarta resentimente, nu mai gaseste vinovati, nu mai are asteptari de la ceilalti. II elibereaza pe toti, eliberandu-se pe ea insasi. 

Iubirea de sine o invata curajul. Curajul de a porni pe drumul vindecarii si de a trece prin toate vaile dureroase pe care acest drum o invita sa treaca, stiind ca la capatul celalalt o asteapta libertatea si magia. Nu poti invata iubirea de sine fara curaj, caci trebuie sa fii curajoasa sa pui la indoiala tot ceea ce ai trait pana acum si trebuie sa fii curajoasa sa spargi tipare, sa vindeci ranile, sa faci lucrurile diferit. Drumul inimii este pentru cei curajosi, nu pentru fricosi. 

Iubirea de sine te invita intr-o lume noua, o lume pe care Sinele tau Divin si-o doreste pentru tine. Iubirea de sine este o lume in care te iubesti si te onorezi pe tine, iubindu-i si onorandu-i astfel si pe ceilalti, caci nu ii poti iubi pe ceilalti daca nu te iubesti pe tine insati. Ii iubim pe ceilalti asa cum ne iubim pe noi. Insa, prea multa lume confunda lucrurile, crezand ca il iubesti pe un altul, atunci cand renunti la tine. Nu e nimic mai egoist decat renuntarea la sine. Citeste cu atentie aceasta propozitie: Nu e nimic mai egoist decat renuntarea la sine. Stiu, e contrar tuturor lucrurilor pe care le-ai invatat. Renuntarea la sine este sursa tuturor ranilor, durerilor, asteptarilor, conflictelor si lipsei de iubire intr-o relatie. Abia cand te intregesti pe tine insati, cand te-ai imprietenit cu toate partile din tine pe care le-ai abandonat si judecat pentru prea multa vreme, cand ai facut cu adevarat drumul inapoi spre tine si ti-ai adunat de pe drum toate partile la care ai renuntat si abandonat, abia atunci poti incepe sa cunosti cum sa il iubesti pe un altul. Pana atunci, durerea pretinde ca iubeste prin tine. 

Iubirea de sine iti deschide usa Adevarului Interior si te ajuta sa manifesti acest adevar interior in afara ta, facand din el o realitate. Cum spuneam, e nevoie de curaj, caci in lume exista prea multi oameni care se urasc pe ei insisi, care nu au cunoscut niciodata iubirea de sine si care te vor judeca pe drum. Dar aminteste-ti: ei te judeca pentru ca sufera, pentru ca si-ar dori si ei sa simta iubirea de sine, dar nu stiu cum. Te judeca pentru ca vor sa fie ca tine, dar tu s-ar putea sa cazi in capcana si sa crezi ca te judeca pe tine pentru ca faci ceva gresit. Din contra, singura lor speranta esti tu, chiar daca comportamentul lor spune altceva. Cand tu descoperi intelepciunea acestui drum al iubirii de sine, atunci ii poti inspira si pe ceilalti sa o faca. Daca tie ti-e teama sa urmezi drumul, atunci cine ii va inspira si pe ceilalti? Fii curajoasa, draga mea. Ai toata sustinerea pe drum. Nu va fi simplu, dar va fi absolut revelator si vindecator. 

Si sunt si eu aici, alaturi de tine.

Te tin de mana la fiecare pas. 

Am trecut si eu deja prin focul durerii. Prin focul arderii. Prin toate judecatile de care ti-e atat de teama. Te asigur, cand iesi de partea cealalta, viata devine o adevarata binecuvantare. 

Ai doar curajul sa pasesti. 

Apoi, viata te sustine. 

 

Cu iubire si blandete, inspre tine.

Tania!

Ramai alaturi de mineIn cadrul newsletter-ului iti trimit articole, ganduri si inspiratii care sa te sustina in calatoria ta spre tine insati. Te astept cu drag alaturi, pentru a te putea bucura de ele.