Blandetea este ca o adiere placuta de vant, in timp ce iti lasi fata mangaiata de soare. Blandetea este portia de liniste atunci cand ai cea mai mare nevoie de ea, in zgomotul constant din afara. 

Blandetea este puterea de a avea compasiune pentru tine chiar si atunci cand primul instinct este acela de a te judeca. 

Blandetea de sine… ce magie, cata vindecare sta in aceste cuvinte simple.

Daca ma urmaresti de ceva vreme sau daca ai avut ocazia sa citesti cartea mea “Ai dragoste de tine”, atunci stii cat de mult cred in puterea vindecatoare a blandetii de sine si cat de separata de ea am fost pentru aproape toata viata.

Mi-am fost pentru o lunga perioada cel mai aspru judecator. Traiam constant intr-o agresivitate si violenta de sine, judecandu-ma constant pentru orice. 

Pana intr-un moment al vietii mele cand mi-a aparut o constientizare care urma sa-mi schimbe viata. Am realizat ca singurul mod de a iesi din blocajul si tiparul de agresivitate pe care il repetam constant… era acela de a face exact opusul decat facusem pana atunci, caci era singurul lucru pe care nu-l incercasem. 

Daca toata viata ma judecasem pentru orice, atunci opusul era sa invat sa ma iubesc in pofida a orice… inseamna sa invat sa fiu blanda cu mine, caci pana atunci nu facusem decat sa fiu intr-o lupta constanta… 

Asa a inceput calatoria inspre blandetea de sine… am inceput sa invat cum sa imi primesc cu blandete toate aceste parti din mine cu care fusesem constant in razboi.

  • Am inceput atunci sa-mi spun constant: „invat sa fiu blanda cu mine, chiar daca inca nu stiu cum.”

Am inceput sa imi intampin fiecare parte din mine, repetand:Iubesc partea din mine care este speriata, iubesc partea din mine care este agresiva, iubesc partea din mine care se judeca constant, iubesc partea din mine care inca nu stie sa se iubeasca, iubesc partea din mine care…” observand tot ceea ce se petrece in interiorul meu… si invatand sa intampin cu iubire fiecare parte din mine care iesea la suprafata. 

Pe acest drum am inceput totodata vindecarea fetitei mele interioare… iar drumul iubirii de sine merge mana in mana cu vindecarea copilului ranit din noi… Invatand sa fiu blanda si iubitoare cu fetita din mine… am invatat mai apoi sa fiu blanda cu fiecare parte din mine si sa ma primesc cu blandete in orice moment al vietii mele. 

Este o calatorie, lucrurile nu se petrec de pe o zi pe alta, dar, Doamne, ce minuni se petrec pe drum cand invatam sa ne primim cu blandete…

Este contra-intuitiv, caci nu ne-a invatat nimeni cum sa fim blande cu noi. Vocea critica constanta din interior nici macar nu este a noastra, dar o credem constant pe cuvant. Este necesar sa incepem sa ne oferim suficient de multa iubire, asa cum poate nu ne-a oferit nimeni niciodata, pentru a incepe sa ne vindecam toate aceste parti din noi care au fost constant judecate, ranite si reprimate.

Primul pas este sa te deschizi inspre blandete, sa te lasi transformata de puterea ei. 

Blandete… lasa cuvantul asta sa-ti vorbeasca.

Rosteste-ti “vreau sa invat sa fiu blanda cu mine…”

Sunt blanda cu partea din mine care se judeca constant. Sunt blanda cu partea din mine care pune constant presiune pe ea insasi. Sunt blanda cu partea mea din mine care e sceptica in procesul asta. Sunt blanda cu partea critica si agresiva din mine insami. Sunt blanda cu mine, aici si acum si ma primesc cu iubire exact asa cum sunt in acest moment. Imi dau voie sa fiu de ajuns si ca momentul prezent sa fie de ajuns exact asa cum este. 

Sunt blanda cu partea din mine care isi crede gandurile pe cuvant si devine anxioasa. Sunt blanda cu partea panicata din interiorul meu. Ii ofer blandete si iubire. 

Usor, usor… urmand acest proces… vei ajunge sa te primesti cu blandete si cu iubire in fiecare moment si fiecare ipostaza de-a ta. Iti vei reaminti de fetita ta interioara si ii vei mangaia ranile cu blandete, oferindu-i dragostea si acceptarea pe care a cautat-o constant in afara ei. 

Usor, usor… vei face pasi inspre tine si inspre vindecarea ta.

Vei simti puterea profund transformatoare a blandetii de sine. 

Vei simti cum ti se vindeca inima, vei simti cum vei incepe sa te reintregesti, primindu-ti cu iubire umbrele, ranile, partile pline de durere din interiorul tau.

Vei vedea cum te vei transforma dintr-o fetita ranita intr-o femeie autentica, curajoasa si radianta.

Pe masura ce vei invata sa te primesti cu blandete si iubire in fiecare moment, exact asa cum se arata el, vei fi profund transformata, iar viata ta va capata o alta culoare, o alta savoare si o noua perspectiva: una care iti reaminti de darurile tale interioare, ce le porti prin drept divin si de puterea ta imensa de creatoare. 

Noi nu suntem ranile noastre.

Noi suntem esenta divina ce o descoperim pe masura ce ne vindecam aceste rani cu iubire si blandete. 

Nu mai lasa lumea sa-ti spuna cine esti si care este puterea ta.

Incepe sa te vindeci, pentru a-ti reaminti de una singura si a incepe sa traiesti autentic si curajos dinauntru spre afara.

 

Cu blandete, inspre tine.

Tania

partenera ta spre transformare, autenticitate si stralucire.

Ramai alaturi de mineIn cadrul newsletter-ului iti trimit articole, ganduri si inspiratii care sa te sustina in calatoria ta spre tine insati. Te astept cu drag alaturi, pentru a te putea bucura de ele.