„Exista o energie sacra care te ghideaza din interiorul tau. De aceea in ultima vreme ai inceput sa te distantezi in mod firesc de tot ceea ce nu te mai serveste. Pentru ca de acum inainte incepi sa atragi si sa manifesti ceea ce te serveste cu adevarat si te ajuta sa vibrezi la nivelul a ceea ce esti cu adevarat. Exista un confort interior in a stii ca nu mai este necesar sa pretinzi de acum inainte, ca vei face tot ceea ce sta in puterea ta sa te vindeci.” – anonim

Pe zi ce trece imi dau seama cat de mult ne costa faptul ca pretindem in diferite situatii ale vietii noastre. 

Pretindem ca suntem ok atunci cand de fapt ne simtim deranjate de un anumit lucru, dar ne este mult prea teama sa il verbalizam sau nu stim cum sa o facem si il inghitim, pretinzand din nou, ca elefantul nu este in camera cand el devine de fapt din ce in ce mai mare. 

Pretindem ca suntem de acord atunci cand nu suntem, doar pentru ca ne este teama sa ne spunem parerea, care este diferita si care are putea fi judecata sau ar putea deranja.

Pretindem ca vrem sa facem un lucru, cand de fapt am face orice ne-ar sta in putiinta sa ne eliberam de el. 

Pretindem ca ii placem pe oamenii din jurul nostru si la prima ocazie ii barfim sau recunoastem ca nu stim cum sa facem sa scapam mai repede de ei. 

Pretindem si continuam sa pretindem pentru ca nu consideram ca a pretinde inseamna a minti. Dar exact asta inseamna. Cand pretindem, nu spunem adevarul, deci mintim. 

Si eu am pretins de foarte multe ori si uneori inca ma mai surprind ca o mai fac, dar de fiecare data cand pretind, realizez din nou si din nou cat de mari sunt costurile pe care le platim atunci cand pretindem. 

Cand pretind, ma simt ca o impostoare, total deconectata de sinele meu si port un sentiment enorm de greutate pe suflet. Ca si cum mi-ar fi atarnat cineva o plasa plina cu pietre la gat. Exact cum se simte o minciuna. 

Si imi dau seama, din nou si din nou, ca nu se merita. 

Pretinzand, imi dau acordul sa fiu falsa, cand de fapt tot ceea ce imi cere sufletul meu este sa fiu reala si autentica. Corpul imi transmite imediat semnale atunci cand pretind. Mi se face rau instantaneu, tocmai pentru ca stiu ca a pretinde contravine firescului, normalitatii a ceea ce eu sunt si imi doresc sa fiu. Minciuna se simte in corp ca o otrava, iar mecanismul corpului este sa o dea afara. Observa cum te simti de fiecare data cand pretinzi si vei vedea cat de bine functioneaza corpul tau si cat de repede simte si face legaturile intre ceea ce este sanatos pentru tine si ceea ce nu este. 

A pretinde inseamna a ne intoarce impotriva sufletului nostru si a da curs minciunii si falsitatii, care nu poate crea la randul ei conexiunea autentica, de suflet, pe care ne dorim sa o avem de fapt in viata noastra.

Cum ar fi daca am invata sa spunem ca nu ne simtim confortabil intr-o situatie si ca decidem sa plecam?

Cum ar fi daca am invata sa ne exprimam cu sinceritate si blandete fata de ceilalti, in loc sa ii barfim pe la spate? 

Cum ar fi daca am invata sa spunem Nu atunci cand este Nu, pentru a nu crea loc frustarilor si tradarilor personale atunci cand spunem Da in loc de Nu? 

Invat si eu sa fac acelasi lucru si pe masura ce imi reuseste, simt cum mi se aseaza sufletul la loc si imi recapat energia, pot respira profund din nou si fac pasi spre mai multa autenticitate, chiar si atunci cand nu mi-e neaparat simplu sa fiu sincera. Corpul ne este cel mai bun prieten. Cand ma simt usurata, inseamna ca am facut ceva care ma reaseaza pe drumul autentic pe care sufletul meu si-l doreste pentru mine. Cand ma simt rau, inseamna ca undeva a avut loc o tradare personala. Cu cat realizez mai rapid si cu cat rectific mai repede, cu atat mai usor ma eliberez si imi revin. Tot ceea ce ascundem se rasfrange asupra noastra. Nu putem fugi de noi insine. 

Interesant este ca tot ceea ce credeam ca voi pierde imi arata cat de mult pot castiga. 

Nu-mi doresc relatii superficiale, asadar nu-mi doresc sa continui sa pretind daca asta inseamna sa-mi pastrez relatiile. 

Numai dintr-o postura de adevar si conexiune de la suflet la suflet pot face loc relatiilor pe care mi le doresc cu adevarat in viata mea. 

Cand renunt sa mai pretind, mastile cad, minciunile la fel, falsitatea se topeste, iar ceea ce ramane este adevarul, chiar daca el este inconfortabil. Pretindem, caci este mai usor sa o facem decat sa ne uitam inspre noi si ne asumam lucrul interior care este necesar sa aiba loc pentru a ne gasim curajul de a fi autentice. Dar, pentru a trai o viata autentica si implinitoare, este necesar sa devenim confortabile in a ne simti inconfortabil. 

A renunta la a mai pretinde ma invata sa ma reintorc in centrul meu si sa-mi accesez puterea interioara si sa functionez de acolo. 

A renunta la a mai pretinde ma face sa apreciez sinceritatea si sa-mi respect adevarul interior.

A renunta la a mai pretinde ma pune in situatii in care sa-mi asum viata si alegerile si sa ma impac cu mine insami. 

A renunta la a mai pretinde imi ofera o oportunitate prin care sa creez o conexiune reala, si nu superficiala, cu cel de langa mine.

A renunta la a mai pretinde ma vindeca de manipularile emotionale, ma vindeca de postura de victima si imi ofera sansa la a trai viata dintr-o postura de autenticitate.

Pe masura ce aleg sa traiesc in autenticitate, descopar toate momentele in care am pretins ca lucrurile sunt altfel decat sunt si ma primesc cu blandete, nu cu judecata, dar de acum inainte simt sa fiu mai constienta de momentele in care pretind doar pentru a da bine sau doar pentru a evita o situatie inconfortabila. Vreau sa devin atat de confortabila cu a a ma simti inconfortabil, tocmai pentru a-mi gasi puterea sa nu ma mai tradez. 

Ramai alaturi de mineIn cadrul newsletter-ului iti trimit articole, ganduri si inspiratii care sa te sustina in calatoria ta spre tine insati. Te astept cu drag alaturi, pentru a te putea bucura de ele.