Imi pregatesc un ceai cald, ma asez in fotoliul meu preferat, imi aprind o lumanare si incep sa scriu. Las cuvintele sa curga, sa se exprime, sa iasa la suprafata asa cum ies, fara a le judeca. 

A scrie in jurnal a devenit una dintre practicile care imi ofera extrem de multa claritate si ma scoate din analiza mentala obositoare. 

Scriu in jurnal destul de des, indiferent de starea pe care o am, dar mai ales atunci cand sunt preocupata de ceva anume. Nu incerc sa gandesc ceea ce scriu, ci imi transpun pe hartie toate gandurile, asa cum vin. Nu este o practica mentala ci mai degraba una care ne invita la flux, la curgere, la exprimare necenzurata care are o putere profund transformatoare. 

A exprima pe hartie toate gandurile pe care le am, fara a le opri sau a le judeca, ma ajuta sa intru intr-un flux de constiinta, care ma elibereaza si ma ajuta sa ma relaxez. 

De multe ori, inteleg sau integrez mai bine experientele vietii mele tocmai atunci cand impartasesc intr-un mod liber pe hartie ceea ce traiesc, gandesc si simt. 

Mi se pare fascinant sa observ dansul controlului si eliberarii de control prin scris. In majoritatea timpului, la inceput scriem si gandim ceea ce scriem, ca si cum cineva ne-ar citi jurnalul si trebuie sa „dam” bine. Apoi, pe masura ce impartasesti exact procesul pe care il traversezi si iesi din minte, dandu-ti voie sa exprimi tot ceea ce se petrece cu tine, asa cum curge, simti cum corpul se detensioneaza, cum incepi sa se relaxezi, cum prinzi din ce in ce mai mult curaj sa te exprimi autentic, liber si in flux. 

In practica de „journaling” nu conteaza punctuatia sau gramatica. Poti sa nu tii deloc cont de aspectele astea.

Este locul tau safe (de siguranta) in care lasi sa curga si sa se exprime liber tot ceea ce se petrece in tine. Poti incepe prin „dar nu stiu ce sa scriu…” si scrie acest lucru in jurnal. Sau „ma observ ca imi teama sa imi dau voie sa scriu totul, exact asa cum simt, ca si cum cineva ar afla si m-ar judeca”. Scrie absolut fiecare gand, asa cum vine. Nu il opri. Nu il impopotona. Nu il cenzura. Da-ti voie sa curgi… 

Stocam extrem de multa energie negativa in corp atunci cand traversam momente tensionate si nu facem nimic pentru a o elibera. Prin scris, lasam energia stagnanta si tensionata sa se elibereze. O transpunem din corp pe foaie, iar asta ne aduce o mare eliberare. Te invit sa faci acest lucru si sa fii atenta ce se petrece in corpul tau cand iti dai voie sa scrii liber si autentic. Observa cum corpul incepe sa se relaxeze, iar tu nu mai esti atat de incordata si in defensiva.

Personal, practica de „journaling” pentru mine face minuni de fiecare data. Descopar cate ceva nou despre mine dupa fiecare impartasire. 

Te invit iti cumperi un notebook special pentru journaling. Eu am mai multe notebook-uri. Unul pentru recunostinta. Unul pentru journaling. Unul pentru activitatile mele de zi cu zi. 

Imi place sa imi creez si un spatiu de continere atunci cand scriu in jurnal. Simt ca ma ajuta sa ma relaxez si sa ma destind. Am mai multe colturi preferate din casa in care imi place sa ma adun si sa petrec un pic de timp stand de vorba cu mine.

Iti sugerez si tie sa iti faci un mic culcus al tau, care sa te continua cu iubire si armonie, in care tu sa reintorci de fiecare data.

Spor la exprimare. Si da-ti voie sa experimentezi cum te simti cand faci acest lucru ca si o practica constanta.  

Vei descoperi mai multe despre tine decat iti poti imagina.

Ramai alaturi de mineIn cadrul newsletter-ului iti trimit articole, ganduri si inspiratii care sa te sustina in calatoria ta spre tine insati. Te astept cu drag alaturi, pentru a te putea bucura de ele.