La fiecare sfarsit de an (si nu numai), imi place sa fac o retrospectiva asupra anului ce tocmai a trecut. Imi amintesc ca anul 2018 m-a gasit intr-o furtuna interioara, care a reprezentat inceputul unor mari transformari si decizii in viata mea. Ianuarie 2018 a fost o luna dureroasa care a activat in mine o serie de decizii care aveau sa-mi aduca mai apoi pace, asezare interioara si claritate asupra a ceea ce imi doresc cu adevarat in viata mea.

Inceputul anului 2018 a fost catalizatorul unor lectii extrem de pretioase pentru mine si a punerii in miscare a acelor schimbari pe care sufletul meu si le dorea.

Ma aflu acum inapoi in Romania datorita evenimentelor ce s-au petrecut in viata mea la inceputul acestui an. Desi atunci totul parea un pic haotic si de neinteles, mai apoi lucrurile au inceput sa se aseze si totul sa devina din ce in ce mai clar.

Pentru mine, anul 2018 a fost un an miraculos si profund transformator. Uitandu-ma acum la mine si la viata mea si comparand cu modul in care eram la inceputul anului, nu pot decat sa raman profund recunoscatoare. S-au vindecat atat de multe lucruri in mine, am inceput un lucru profund cu copilul meu interior si relatiile din viata mea, m-am uitat pentru prima data cu adevarat la mine si am inceput sa ma pun pe primul loc, am inceput sa vindec rusinea, vinovatia, tiparele de victima si de salvator, am redescoperit feminitatea si blandetea de sine, am redescoperit curajul, am inceput sa-mi recapat vocea, bucuria, inspiratia, creativitatea,  am inceput sa fiu mult mai sincera cu mine insami si cu toti ceilalti, am invatat sa-mi asum adevarul si sa il rostesc din ce in ce mai mult, am inceput sa ma impac cu mine insami si sa-mi creez un spatiu de siguranta al meu cu mine si asta mi-a oferit o atat de mare libertate.

Pot spune ca anul 2018 a fost anul asumarii mele si poate al maturizarii mele emotionale. A fost un an greu, dar totodata profund vindecator. Ce mi-a oferit acest an este nepretuit. Este baza in construirea unei vieti traite in sinceritate si autenticitate.

Anul 2018 m-a invatat sa dau la o parte tot ceea ce ma bloca in a fi eu insami cu adevarat si in a-mi urma drumul meu cu adevarat si m-a invatat sa ma tratez cu blandete, cu prezenta, cu iubirea pe care eram oricand dispusa sa o ofer tuturor, dar niciodata mie. Anul 2018, prin toate constientizarile si transformarile avute, m-a invatat iubirea de sine. Doamne, multumesc.

A fost anul in care am fost singura (fara un partener) si am inceput adevarata mea vindecare si transformare. A fost anul care mi-a oferit atat de multe constientizari pe planul relatiilor si mi-a aratat ce este de vindecat acolo la un nivel mult mai profund.

A fost anul in care m-am ales pe mine si am ales linistea. Pe parcursul acestui an am facut de nenumarate ori liniste, pentru a-mi putea auzi cu adevarat Vocea Interioara si a ma reconecta cu Sinele meu Superior, avand incredere in ghidarea Lui.

A fost un an in care am ras cu lacrimi, dar am si plans si pus la indoiala si razvratit. Un an in care prietenii mi-au devenit familie si m-au vazut cu adevarat. Unde nu a fost necesar sa pretind sau sa fiu altceva decat sunt. Mi-am regasit curajul de a fi eu insami si de a-mi asuma momentul in care ma aflu. Nu am mai fugit eu de mine, iar acest lucru m-a condus catre o multime de vindecari in interiorul meu.

A fost un an in care am calatorit mult, dar cele mai importante si revelatoare calatorii au fost cele interioare. 

Un an in care mi-am asumat cu adevarat dorintele si deciziile si am facut pasi inspre realizarea lor. Anul 2018 m-a invatat ce inseamna curajul, ce inseamna sa-ti asculti cu adevarat vocea interioara si sa o urmezi, m-a invatat vulnerabilitatea si pentru prima data cu adevarat, sunt bine cu mine insami si asta este de ajuns.

Nu am fost niciodata atat de bine cu mine, nu m-am asumat niciodata atat de mult cum am invatat sa o fac in acest an, nu am pretuit niciodata atat de mult timpul petrecut cu mine insami, precum o fac acum.

Simt ca anul 2019 vine cu mari daruri, pentru o munca interioara bine facuta in 2018. Lucrul interior se continua si de aici inainte, dar simt ca sfarsitul acestui an ma gaseste in pace, in liniste, in curatenie interioara si inapoi pe drumul sufletului meu, alaturi de voi.

Va multumesc ca ati fost alaturi de mine in tot acest timp, in care energia mea a fost indreptata in mai multe directii. Va multumesc ca existati si ca sunteti aici. Va pretuiesc si va doresc un 2019 plin de constientizari, de curaj, de bucurie autentica, de vindecari profunde si de transformari interioare implinitoare.

Sa ne gasim cu bine in anul urmator!

P.s: va astept cu drag alaturi de mine pentru ritualul de sfarsit de an. Gasiti mai multe detalii aici si aici. 

Ramai alaturi de mineIn cadrul newsletter-ului iti trimit articole, ganduri si inspiratii care sa te sustina in calatoria ta spre tine insati. Te astept cu drag alaturi, pentru a te putea bucura de ele.