Uneori am vrea ca lucrurile sa ramana la fel si totusi sa se schimbe. Am vrea sa experimentam lucruri noi, dar ne este teama sa renuntam la lucrurile confortabile, cu care suntem deja obisnuite. Ne dorim un altfel de stil de viata, dar suntem atat de atasate de vechi, de ceea ce cunoastem deja. Ne este parca teama sa pasim in necunoscut, sa riscam un pic, sa incercam ceva nou, desi sufletul nostru ne spune ca totul va fi bine. De cele mai multe ori sufletul ne spune ca va fi si mai bine decat ne-am putea imagina, doar ca noi continuam sa ne agatam de familiar, de teama care nu este decat iluzorie, crezand ca am putea controla cumva tot ceea ce ne este cunoscut. Dar daca nu este asa? Daca oricum nu putem controla nimic si daca tot ceea ce ne dorim cu adevarat este de partea cealalta a fricii?

Vorbesc din experienta. Tocmai am facut o mare schimbare in viata mea si stiu sentimentele care ne incearca atunci cand sufletul trage intr-o parte si mintea in cealalta parte. Am renuntat la un job care nu doar ca era bine platit, dar imi oferea oportunitatea sa calatoresc in toata lumea si imi oferea tot ceea ce era confortabil. Dar imi fura energia, timpul si odihna de care aveam nevoie pentru a construi o viata care sa-mi onoreze cu adevarat nevoile sufletului. Se merita? Eu am ajuns la concluzia ca tot ceea ce iti fura pacea, linistea, sufletul, este mult prea scump si nu merita.

Uneori este necesar sa fim dispuse sa lasam ceva sa plece, pentru ca altceva mai bun sa vina. Unde sa ajunga, daca locul este ocupat? Mintea va incerca sa gaseasca scuze, sa creeze scenarii pline de frica, sa ne tina mici, acolo, in bula noastra de confort iluzoriu. Tindem sa ne mintim ca lucrurile sunt in regula doar de teama de a sta fata in fata cu adevarul. Dar cand facem un pic de liniste, stim care sunt schimbarile de care avem cu adevarat nevoie.

Si poate nu este vorba de un job sau de o schimbare atat de mare. Poate este vorba de lucruri simple, dar care ar putea face o mare diferenta. Poate este vorba de niste mici obiceiuri sau de schimbat un pic perspectiva, poate este vorba de o conversatie care este necesar sa aiba loc pentru a elibera energiile care blocheaza o conexiune reala intre voi, poate este vorba de un mod de gandire care nu te mai onoreaza, poate ai nevoie de noi ritualuri care sa-ti sustina transformarile spirituale prin care treci. Pot fi lucruri simple, pe care tu le simti in sufletul tau ca nu-ti mai sunt necesare. Ai nevoie sa te opresti un pic din toata agitatia si din tot zgomotul si sa te reintorci cu fata catre tine. Sa stai de vorba cu tine si cu sufletul tau. Ce are sufletul tau nevoie de la tine in aceasta perioada? Ce ai tu nevoie de la tine in acest moment? Ce si-a indeplinit menirea in viata ta si e necesar sa plece? Inclusiv natura trece printr-un proces al mortii in aceasta perioada. Natura nu poate reinvia daca nu trece si ea printr-un proces al renuntarii. A trebuit sa renunte la verdele ei superb, la frunzele si la florile care impodobeau pamantul, pentru a face loc iernii si rostului iernii in ciclitatea naturii.

Ne apropiem de sfarsit de an si este un timp prielnic pentru ca toata aceasta curatenie sa aiba loc.

Luna plina din 22 decembrie ne indeamna sa ne luam cu totul responsabilitatea pentru schimbarile pe care ne dorim sa le facem cu adevarat. Fara a ne uita in urma. Sa integram aceasta energie care ne entuziasmeaza, sa intram intr-un parteneriat cu divinul si cu incredere si curaj sa facem schimbarile pe care sufletul nostru si le doreste atat de mult.

La ce este necesar sa renunti?

Ce te trage in jos? Ce te ingreuneaza? Ce te face sa te simti epuizata, trista, deconectata de corpul si de sufletul tau?

Ce nu-ti mai serveste binelui tau cel mai inalt?

Daca tragi de tine sa faci un lucru, sa fii intr-un anume loc, acel loc si acel lucru nu este pentru tine. 

Daca esti mereu trista la gandul unei actiuni, e momentul sa incetezi in a o mai face. 

Daca te simti mereu epuizata, uita-te in viata ta sa vezi care sunt acele lucruri si acele activitati care iti fura energia. Tu stii deja ce nu mai e pentru tine si ce nu te mai serveste, atunci de ce continui sa le faci? De ce te chinui singura? Lasa-le sa plece si recupereaza-ti bucuria, libertatea, energia, stralucirea si reconectarea cu sufletul tau.

Universul ii favorizeaza pe cei curajosi. Universul isi face mereu partea, dar este necesar sa ne facem si noi partea. Suntem sustinute in aceasta perioada sa facem aceasta curatenie profunda in viata noastra. Si macar la nivel de intentie si tot este benefic, pentru ca intentia, atunci cand este in directia adevarului sufletului nostru, va incepe sa lucreze pentru ca lucrurile sa se aseze in acea directie.

Pentru inceput, iti sugerez, ca in toata aceasta perioada, in loc sa iti consumi energia pe activitati care nu te implinesc si in directii care nu-ti sunt autentice, sa-ti dai un ragaz pentru tine si pentru sufletul tau. 

Aprinde o lumanare, fa-ti o ciocolata calda sau un ceai fierbinte, ia-ti alaturi de tine un jurnal si incepe sa scrii lucrurile la care este poate momentul sa renunti pentru a face loc altor experiente in viata ta. 

Poti renunta la obiceiuri sau comportamente care nu te mai servesc.

Poti renunta la activitati pe care nu le faci din bucurie, ci doar pentru ca te-ai convins ca asa trebuie sau pentru ca ti-a fost greu sa spui nu. Care sunt lucrurile care iti consuma energia inutil si la care este necesar sa spui “Nu”, pentru a spune “Da” unor lucruri care te implinesc cu adevarat?

Tu stii cel mai bine, sau mai bine zis, tu simti cel mai bine, ce este pentru tine si ce nu mai este pentru tine. Doar da-ti voie sa simti. Nu mai fugi de a simti.

Tot ce pot face eu este sa-ti fiu alaturi in aceasta calatorie de renuntare, pentru ca stiu ca ea nu este usoara, dar este atat de necesara. Fii blanda cu tine, nu te judeca ca a venit momentul sa renunti la anumite lucruri, fii recunoscatoare pentru rolul lor in viata ta si fa loc pentru ceea ce urmeaza.

Experiente minunate te pot astepta de partea cealalta. Daca sunt necesare schimbari mari, precum a fost la mine, da-ti timp pentru ca aceste schimbari sa aiba loc, dar in tot acest timp fa-ti partea ta. Pune intentii, lucreaza cu temerile care apar, adu recunostinta pentru toate lectiile pe care aceasta experienta ti le-a adus si deschide-te ca tot ceea ce este inspre binele tau cel mai mare sa aiba loc. Conecteaza-te mai mult cu sufletul tau si lasa-l sa-ti arate si sa te ghideze in directia cea mai autentica si implinitoare si fii atenta la ceea ce apare pe calea ta, caci de acum inainte vei primi semnele de care ai nevoie si oamenii de care ai nevoie pentru ca aceste schimbari sa aiba loc. Esti intotdeauna sustinuta, doar ca este necesar sa inveti sa te sustii si tu pe tine. Cu dragoste, cu blandete, cu rabdare.

Te imbratisez cu toata dragostea si de acum inainte ne vom regasi din ce in ce mai des, pentru ca am revenit acasa si intreaga mea energie si dedicare este aici.

P.s: imi ofer un pic de ragaz sa ma reasez acasa si apoi voi continua la scrierea cartii „Ai dragoste de tine” si la finalizarea proiectelor pe care le-am inceput acum cateva luni. Revenirea mea in tara s-a suprapus cu finalizarea cartii si a trebuit sa pun un pic totul pe pauza. Dar reiau totul imediat ce mi se reaseaza energia acasa.

Ramai alaturi de mineIn cadrul newsletter-ului iti trimit articole, ganduri si inspiratii care sa te sustina in calatoria ta spre tine insati. Te astept cu drag alaturi, pentru a te putea bucura de ele.