Nu astepta ca cineva sa-ti aduca flori. 

Planteaza-ti propria gradina si decoreaza-ti propriul suflet. 

Avem un colt de rai intotdeauna la indemana noastra, doar pentru ca el nu arata asa cum suntem noi obisnuite, credem ca nu exista. Raiul este intotdeauna in interiorul nostru, asteptand sa ne intoarcem cu privirea catre el. Avem oricand la dispozitie tot ceea ce ne este necesar sa traim frumos, dinauntru spre afara, doar ca avem nevoie sa schimbam un pic perspectiva, sa incepem sa vedem si sa facem lucrurile un pic diferit fata de pana acum.

Adevarata transformare in viata mea a inceput sa apara in momentul in care mi-am retras toata energia consumata fara rost in afara mea si mi-am intors privirea catre mine. Cand am inceput sa nu ma mai uit la ce fac sau la ce cred ceilalti, la ce primesc sau nu primesc de la ei, ci la ceea ce am eu nevoie cu adevarat si ce sta in puterea mea sa schimb si sa-mi daruiesc mie insami.

Am dat la un moment dat peste acest citat: “nu astepta ca cineva sa-ti aduca flori. Planteaza-ti propria gradina si decoreaza-ti propriul suflet.”

Cat de frumos ne primim semnele de care avem nevoie atunci cand avem nevoie. Planteaza-ti propria gradina. Decoreaza-ti propriul suflet.

Asa am inceput sa ma intorc la mine in suflet si sa fac curatenie, pentru a incepe plantarea.

Mi-am plantat acolo seminte ale blandetii si ale iubirii de sine, care sa ma ajute sa traversez mai usor perioadele tulbure ale vietii.

Mi-am plantat bujori ai frumusetii, care sa-mi bucure privirea ori de cate ori ma reintorc sa stau la povesti cu sufletul meu.

Mi-am plantat seminte ale rabdarii, sa-mi fie de folos atunci cand nerabdarea ma ia pe sus si nu-mi da pace.

Mi-am plantat flori albe, remindere ale inocentei, care sa ma primeasca cu iubire si sa-mi reaminteasca de copilul din mine, care are nevoie de atentia mea.

Mi-am decorat peretii sufletului in culori pastelate, calde, care sa ma mangaie in momentele in care am nevoie de o mangaiere si poate nu e nimeni acolo sa mi-o ofere.

Mi-am plantat seminte ale increderii, care sa-mi reaminteasca ca dincolo de tot ceea ce nu se vede, exista o ordine mai mare si ca totul se intampla spre binele meu cel mai mare.

Mi-am lasat spatiu pentru creativitate, unde sa vin si sa-mi explorez potentialul, sa observ, sa ma bucur de parfumul tuturor florilor inflorite din sufletul meu si sa le las sa ma inspire.

Ma reintorc acolo in fiecare zi, pe cat posibil, caci de acolo imi iau seva vietii si bucuria de a fi. Poate chiar sensul de a fi.

Pe masura ce ne plantam propria gradina si ne decoram propriul suflet, vor aparea in calea noastra oameni care vor pretui gradina noastra la fel cum o pretuim si noi si o vor trata cu blandete si cu grija, la fel cum o facem si noi. Iar atunci cand vor iesi buruienile la suprafata, vom avea suficienta energie sa le indepartam si sa pastram gradina ingrijita. Stim ca orice gradina necesita ingrijire, asa cum orice suflet necesita ingrijirea lui.

Cu cat noi facem asta mai mult pentru sufletul nostru, la fel vor face si ceilalti.

Cand nu ii lasam pe ceilalti sa intre cu bocancii in sufletul nostru si le spunem ca pentru a intra in gradina este nevoie sa se descalte la usa si sa se curate de noroi, vor stii ca aceasta gradina este una pretioasa, pe care sa o respecte si sa ajute la inflorirea ei. Ceilalti ne vor trata gradina asa cum le permitem noi sa o faca.

Lasa-i pe ceilalti sa faca ce vor ei, iar tu incepe lucrul la propria ta gradina interioara. Este proiectul tau cel mai pret. Este singurul care te va implini vreodata cu adevarat. Ai permisiunea sa o decorezi cum vrei tu, sa folosesti ce culori vrei tu, sa-ti aduci acolo toate florile care te bucura, sa-ti creezi oaza ta de liniste si de implinire.

Gradina ta, pe masura ce va fi din ce in ce mai ingrijita, va inspira si pe ceilalti sa-si planteze propriile lor gradini si sa o pretuiasca pe a ta la fel de mult cum o pretuiesti si tu. Si vei vedea ca, pe masura ce vei face acest lucru, vei incepe sa primesti flori de peste tot. Fiecare va simti sa contribuie la inflorirea gradinii tale, pe masura ce tu i te dedici ei din ce in ce mai mult.

Schimbarea incepe cu propria ta gradina. Trebuie doar sa incepi.

Ramai alaturi de mineIn cadrul newsletter-ului iti trimit articole, ganduri si inspiratii care sa te sustina in calatoria ta spre tine insati. Te astept cu drag alaturi, pentru a te putea bucura de ele.