“Poate ca nu exista o cale perfecta sau o cale simpla de a trece prin aceasta vale, dar poate ca exista o cale prin care sa treci asa cum esti, stiind ca gratia nu este niciodata departe, iar tu nu esti niciodata singura.”

– Morgan Harper Nichols

 

Draga mea sora de suflet,

Stiu cum este sa traversezi momente dificile in viata. Cu totii am trecut pe acolo, iar daca tu traversezi unul acum, as vrea sa iti fiu alaturi. M-am trezit de dimineata cu acest mesaj in suflet. Nu stiu daca ai nevoie sa il auzi, dar tot ce pot face este sa ii dau curs si sa am incredere ca va ajunge acolo unde este necesar sa ajunga.

Asadar, daca in acest moment al vietii tale treci printr-o perioada mai grea si confuza, as vrea sa-ti reamintesc:

  • ca dupa ploaie rasare intotdeauna soarele. Ai incredere ca si asta va trece, iar soarele va rasari din nou pe strada ta;

 

  • sa ai incredere in etapa in care te aflii ca ea te va purta acolo unde este necesar sa fii si iti va arata ce anume ai de facut pentru asta. Poate este momentul sa te opresti si sa-ti reevaluezi viata. Poate ai de clarificat niste lucruri interioare. Poate este momentul pentru sinceritate si asumare. Poate ai de renuntat la ceva care nu-ti mai aduce bucurie, ci doar iti consuma energie inutila. Poate ai de verbalizat niste adevaruri pe care le-ai ocolit de multa vreme. Poate este momentul sa inveti sa pui niste granite. Poate este momentul sa nu-ti mai fie teama sa alegi diferit. Orice ar fi, da-ti voie sa privesti in interiorul tau cu sinceritate si sa descoperi ce are sa-ti transmita acest moment in viata ta;

 

  • sa fii blanda cu tine in aceste momente. Primeste-te cu iubire si ofera-ti blandetea, rabdarea si prietenia pe care i-ai oferi-o prietenei tale daca ea ar trece prin momentul prin care treci tu acum. Ramanem de multe ori blocate in locul in care suntem, tocmai pentru ca ne intoarcem impotriva noastra exact atunci cand avem cea mai mare nevoie de prietenia noastra. Da-ti timp sa treci prin ceea ce treci si ai dragoste de tine in proces. Ai grija de inima ta, de corpul tau, odihneste-te, incetineste pasii, fa tot ceea ce faci cu blandete si primeste-te cu blandete. Nu trebuie sa evitam durerea sau confuzia, dar nici nu este necesar sa devenim martirele durerii. Putem primi durerea sau confuzia cu rabdare, cu prezenta, cu multa dragoste pentru inima noastra si putem face din ea un partener, cu care sa ne imprietenim pas cu pas. Daca este un moment greu, recunoaste ca este un moment greu si invata sa navighezi prin el cu blandete si rabdare;

 

  • ca de multe ori astfel de momente sunt binecuvantari ascunse, si tine numai de noi sa vedem binecuvantarea din spate. Momentele astea au sa ne transmita ceva, au sa ne arate ceva, au sa ne invete niste lectii, au rolul de a ne ghida inspre autenticitate si claritate. Chiar daca nu vezi darul acestei experiente in acest moment, ramai macar deschisa la posibilitatea ca acest moment poate ascunde in el o binecuvantare. Fa-ti o lista cu toate lucrurile pe care ai ocazia sa le constientizezi trecand acum prin aceasta situatie. Ce iti poate aduce mai multa claritate? Ce iti aduce eliberare din toate astea? Ce te face sa constientizezi acest moment despre tine, despre viata ta, despre cum iti doresti sa-ti traiesti viata de acum inainte?

 

  • ca este un moment prielnic sa te reintorci inspre sufletul tau si sa stai de vorba cu el. Poate ai niste schimbari de facut in stilul tau de viata, poate sufletul tau iti spune sa nu te mai tradezi si sa nu mai uiti de el in deciziile tale. Intoarce-te in tine si ofera-ti timp de liniste si de clarificare interioara.

 

  • constientizeaza ce e in puterea ta sa schimbi. Dupa ce iti oferi timp de clarificare interioara,  scrie-ti in jurnalul tau personal ce poti face tu si ce sta in puterea ta sa schimbi de acum inainte. Acest lucru te va imputernici, iti va reaminti ca ai puterea de a face schimbarile necesare si iti va da un sens si o directie. De multe ori, problema contine in interiorul ei solutia si fiecare experienta prin care trecem ne poate ajuta sa accesam solutii si daruri personale pe care pana atunci nu eram constiente ca le avem.

 

Te imbratisez cu dragoste si vreau sa stii ca nu esti singura.

Lasa tot zgomotul deoparte, pune o mana in dreptul inimii si constientizeaza prezenta divina care este intotdeauna cu tine. Sunt si eu aici. Este doar o etapa temporara, care are inauntrul ei posibilitatea de a te ajuta sa cresti, sa-ti analizezi viata cu sinceritate si renunti la tot ceea ce nu te onoreaza si ce nu-ti sta ca si adevar.

Ramai alaturi de mineIn cadrul newsletter-ului iti trimit articole, ganduri si inspiratii care sa te sustina in calatoria ta spre tine insati. Te astept cu drag alaturi, pentru a te putea bucura de ele.