M-am trezit de dimineata cu un mesaj care suna tare in inima mea: “Be still and everything you need will come to you”, in traducere, un pic modificata pentru a reda sensul din engleza “Ramai in pace/liniste si tot ceea ce ai nevoie va veni la tine”.

Uitandu-ma la modurile conditionate in care imi traiesc de multe ori viata si privind la cei din jurul meu cum se lupta pentru a obtine ceea ce considera ei ca au nevoie, am realizat cat de mult si de repede cadem in capcana luptei si a demonstratiilor.

Cand ne dorim iubire si apreciere de la cei din jur cu orice pret, ajungem sa facem lucruri care nu ne onoreaza, doar pentru ca in noi este o imensa sete de iubire. In acest fel, dam curs unor actiuni care nu ne implinesc, ci doar ne mint ca acesta este modul de a castiga o prietenie si o conexiune de suflet cu o alta persoana.

Cand ne simtim singuri si nu ne-am imprietenit cu noi insine, cautam tot timpul ceva in afara care sa ne distraga de la a petrece un pic de timp in propria companie, pentru constientizare, iertare, iubire si blandete de sine. Asa ajungem sa ne mintim ca nu avem timp de nimic, pentru ca viata este prea aglomerata si nimeni nu ne intelege cat de greu ne este. Devenim victimele propriilor minciuni si alegeri.

Devenim cine nu suntem si facem ceea ce nu ne implineste atunci cand energia ne este concentrata in exteriorul nostru. Pe ceea ce fac ceilalti sau nu fac ceilalti pentru noi. Pe modul in care suntem perceputi si pe nevoia noastra de a bine cu orice pret, chiar daca acest lucru inseamna sa ne vindem sufletul. De cate ori nu ne-am tradat pe noi insine pentru lucruri care in loc sa ne bucure, mai mult ne-au golit de energie si ne-au provocat tristete si lipsa de sens?

De cate ori am facut lucruri care nu ne erau fidele doar pentru a fi vazuti si apreciati, dar stiam in sufletul nostru ca nu aceasta este calea autentica spre bucurie si conexiune?

Suntem tristi caci ne mintim ca apartinem unei lumi careia nu apartinem de fapt si continuam sa ne tradam atunci si acolo cand stim ca nu mai este cazul sa o facem.

Dar poate a venit vremea sa traim un pic altfel. Poate ca viata se traieste un pic diferit de cum am fost invatati. Poate ca viata se traieste dinauntru in afara. Dar stim oare ce inseamna acest lucru? Sa traim dinauntru spre afara?

Privind la ceea ce mi-a transformat mie viata cu adevarat, am realizat ca disponibilitatea de a ma uita la propriiile minciuni care mi le vand singura este ceea ce imi poate reda libertatea. Acest lucru a inseamnat sa invat sa petrec mai mult timp cu mine insami si sa ma uit la motivul din spate al actiunilor mele. Sa ma observ in interactiunile pe care le am cu ceilalti. Sa descopar de ce fac ceea ce fac si cum ma face sa ma simt ceea ce fac. Vine dintr-un spatiu de asezare sufleteasca sau dintr-o lipsa de iubire si respect de sine? Vine dintr-un motiv de a primi ceva in schimb si de a-i manipula pe ceilalti, dandu-le o impresie falsa a cine sunt si a ceea ce e adevarat pentru mine?

Am inceput prin a aduce un pic de lumina asupra propriilor mele actiuni si motivelor care stau la baza lor. Am observat atunci ca lipsa mea de prietenie si de sinceritate fata de mine insami ma face sa dau curs unor actiuni care in loc sa ma bucure si sa ma creasca, mai mult ma adanceau in tristete si lipsa de sens.

Pe masura ce mi-am gasit curajul de a petrece cand mai mult timp cu mine insami, am inceput sa vad unde ma tradez si de ce o fac. Acest lucru m-a ajutat sa ma opresc un pic din goana continua de a face, de a fi, de a demonstra, de a arata, de a dovedi… etc. M-a ajutat sa revin mai mult in prezent si sa ma conectez la ceea ce este in interiorul meu. Si pe masura ce am revenit mai mult in mine, am inceput sa descopar ca sursa a tot ceea ce caut in afara mea este de fapt inauntrul meu.

Stiu, suna deja a cliseu. Dar suna a cliseu daca luam aceasta expresie doar ca o simpla expresie, fara sa ne dam voie sa o traim, sa o experimentam cu sufletul, cu trupul, fiind complet prezenti la darurile pe care ea ni le poate aduce atunci cand o traim cu adevarat.

Tot ceea ce caut in afara mea este de fapt inauntrul meu. Acest lucru ma pozitioneaza deja altfel fata de mine si fata de restul lumii. In loc sa fac lucruri care nu ma implinesc ca sa primesc prietenia si iubirea ta, realizez ca ceea ce am de facut este sa caut aceasta iubire si prietenie in mine, pentru mine si pentru tine, in mod neconditionat. Ma face sa ma uit mai atent la valorile mele, la ceea ce sta ca si adevar pentru mine, ma ajuta sa gasesc o busola interioara care imi va da directie si imi va crea un drum autentic spre o prietenie autentica.

“Ramai in pace si tot ceea ce ai nevoie va veni la tine” pentru mine inseamna sa-mi amintesc ca nu este nevoie sa ma agit in mod inconstient, sa ma mint sau ma tradez, pentru a ajunge sa traiesc ceea ce imi doresc. Caci nu aceasta este calea. Nu goana, nu tradarea personala, nu lupta continua de a demonstra cuiva ceva este ceea ce ne va aduce ceea ce avem cea mai mare nevoie, ci disponibilitatea noastra de a ne aseza in suflet, de a respira, de a ne reintoarce in interior atunci cand am cazut prea mult prada lumii exterioare cu stralucirile ei iluzorii. Ramai in pace, in adevar, in centrul fiintei tale si da drumul oricaror minciuni si tradari care au avut loc fata de tine. Let go, respira, revino la pace si da-i voie universului sa aseze lucrurile asa cum este cel mai bine. Puterea ta de a ramane in centrul tau mai ales atunci cand lucrurile o iau razna sau atunci cand nimic nu pare a se aseza in niciun fel, in loc sa disperi, sa te agiti, sa alergi, sa te compromiti, alege sa te reintorci in pacea inimii tale si sa te detasezi de tot ceea ce sta ca si bariera intre tine si asezamantul calm si cald din interiorul tau.

Nu-i nevoie de demonstratii, nu-i nevoie de tradari, nu-i nevoie sa faci ceea ce simti in sufletul tau ca nu poti face. Tot ce ai nevoie este sa revii la pacea dinauntrul tau si vei vedea cum lucrurile vor incepe sa se reaseze in exterior. De multe ori credem ca trebuie sa ne dam peste cap pentru a gasi rezolvari. Dar poate ca singurul lucru care va rezolva lucrurile cu adevarat este sa revenim la pacea din interiorul nostru. Sa fim mai mult prezenti in corpul nostru, cu emotiile noastre, fara a ne lasa consumati de ele. De a invata sa le privim, ca un prieten bland, vazundu-le, lasandu-le sa fie, dar noi stand un pic deoparte, ca un martor, care e calm si linistit, stiind ca adevarul este pacea, nu disperarea si atasamentul de a controla totul.

Stiu ca randurile de mai sus rastoarna tot sistemul in care am fost invatati sa traim dintotdeauna. Dar daca tot ceea ce am trait pana acum nu a functionat, nu meritam sa fim macar disponibili de a incerca sa facem lucrurile altfel?

Cu mult drag, Tania!


Ramai la curent cu urmatoarele articole si ganduri pe care Tania le impartaseste, abonandu-te la newsletter: 

Ramai alaturi de mineIn cadrul newsletter-ului iti trimit articole, ganduri si inspiratii care sa te sustina in calatoria ta spre tine insati. Te astept cu drag alaturi, pentru a te putea bucura de ele.