[blockquote_sty ver=”1″ border_size=”4px” color=”#0F0F0F”]Cea mai pretioasa calatorie este cea catre sufletul nostru, pe care o facem in singuratate. – Mircea Eliade[/blockquote_sty]

Nu de putine ori subestimam cum ar putea arata viata noastra daca ne-am da voie sa traim mai mult din simtire, decat din minte. Suntem obisnuiti sa calculam, sa planificam, sa incercuim lista de lucruri pe care le avem de indeplinim intr-o zi, sa alergam de colo colo, sa facem aia si aia, dar nu realizam ca pe masura ce traim in acest mod, ne indepartam din ce în ce mai mult de suflet. 

Articolul de astazi vine ca o reamintire ca sufletul este acolo la locul lui si te cheama. Te cheama sa il simti si sa il recunosti. Ma uit la mine de fiecare data cand ma indepartez de suflet ca sunt trista. Sunt lipsita de viata. Creativitatea si bucuria imi lipsesc. Si ma indepartez de suflet de fiecare data cand traiesc din minte. Cand gandesc prea mult si simt prea putin. Cand traiesc cu atentia pe exterior si traiesc din graba. Cand uit sa ma conectez cu interiorul. Cand uit sa dau check-in la suflet. 

Scriu acest articol din Indonesia, unde aseara am dat check-in la hotelul unde sunt cazata, avand o mare revelatie. Am realizat ca de-a lungul vietii dam check-in in atât de multe locuri, dar uitam sa intram acolo unde ne-am gasi cea mai mare liniste si bucurie. In suflet.

Check-in la suflet. Asta poate ar trebui sa ne prioritatea pe lista lucrurilor de indeplinit zilnic.

To do list: reconectarea la suflet. Intrarea in interiorul fiintei. Timp petrecut in liniste, pentru a putea auzi ce e acolo, in adancuri.

Pentru ca si celelalte lucruri ar fi rezolvate mai usor cand pentru prima data dam check-in la suflet. Pentru ca odata conectati la adevarul interior, nu numai ca realizam ceea ce este cu adevarat important si ceea ce ne merita cu adevarat atentia, dar vom gasi si energia, resursele si creativitatea prin care celelalte lucruri isi pot gasi rezolvarea fara prea multa drama sau zbatere. Ne luptam cu viata pentru ca suntem deconectati de suflet. Dar usurinta trairii vine din trairea in conexiune cu diamantul interior. 

*

Prioritatea de astazi si de fiecare zi:

Check-in la suflet. Caci asa ne vindecam de lupta. 

Check-in la suflet. Caci asa traim in bucurie si in adevar.

Check-in la suflet. Caci de acolo ne vin solutiile.

Check-in la suflet. Caci acolo salasluieste toata intelepciunea de care avem nevoie.

Check-in la suflet. Caci prin suflet devenim constienti de frumusetea fiecarui lucru pe care il privim.

Check-in la suflet. Singurul loc in care sa ajungem. 

Haide, aseaza-te la masa fiintei tale si stai de vorba cu sufletul tau. Intreaba-l ce mai face si ce are sa-ti impartaseasca. Si asculta-l. Ofera-ti un cadou in fiecare dimineata si da check-in la suflet inaintea oricarui altui lucru. Bea cafeaua impreuna cu el. Nu iesi pe usa fara sa te conectezi intai la cea mai importanta parte a fiintei tale. Caci sufletul ne este ghid si sfatuitor si partener. El este cel care ne atentioneaza cand mergem pe alte drumuri decat cele care sunt ale noastre. El ne sopteste cand sa ne oprim si cand sa continuam. El ne spune adevarul despre noi si despre nevoile noastre reale.

Cu multa iubire, partenera ta de calatorie,

Tania!


Ramai la curent cu urmatoarele articole si ganduri pe care Tania le impartaseste, abonandu-te la newsletter: 

Ramai alaturi de mineIn cadrul newsletter-ului iti trimit articole, ganduri si inspiratii care sa te sustina in calatoria ta spre tine insati. Te astept cu drag alaturi, pentru a te putea bucura de ele.