Unul dintre marile cadouri pe care le-am primit de cand am inceput sa zbor este acela de a cunoaste oameni din toate colturile lumii si de a descoperi frumusetea si umanitatea din fiecare dintre ei. Nu suntem deloc atat de diferiti precum credem ca suntem. Religia, culoarea pielii, locul in care ne-am nascut sunt doar aspecte care ne separa doar daca le lasam sa ne separe. Dar cand dam totul la o parte, cand singurul scop este acela de a conecta la nivel de suflet, vom descoperi ca nevoile noastre sunt la fel. Acelea de apartenenta, de a te simti iubit, inteles, nejudecat pentru locul de unde provii sau religia din care faci parte. Ca la finalul zilei, suntem cu totii oameni, dincolo de etichete sau prejudecati.

Calatorind atat de mult simt ca descopar in inima mea o mai mare intelegere pentru fiecare om pe care il intalnesc in cale. Acum cateva zile am descoperit un citat al lui Aldoux Huxley care spunea ca a calatori inseamna a descoperi ca fiecare dintre noi avem pareri gresite despre celelalte tari. Asa si este. De la distanta, tindem sa prejudecam, sa barfim, sa credem lucruri doar din auzite, dar atunci cand facem un pas mai aproape, cand le dam voie oamenilor sa ni se dezvaluie dincolo de etichetele sau prejudecatile pe care le avem despre ei, vom descoperi ceva cu totul si cu totul minunat. Vom simti umanitatea din fiecare. Vom simti ca separarea este doar o iluzie, un val pe care il avem peste ochi, dar o data ce devenim constienti de el, il putem da jos si putem privi lumea cu privirea clara. O privire clara ne arata adevarul, iar adevarul ne indeamna la iubire, intelegere reciproca, disponibilitatea de a ne descoperi unii pe altii dincolo de limitele pe care ni le-am creat singuri. 

Am intalnit in drumul meu oameni simpli, care stiu sa se bucure de putinul care au il. Oameni care ofera un ajutor cu inima deschisa, nu pentru a primi ceva in schimb, ci pentru ca asa sunt ei. Oameni care stiu sa traiasca cu demnitate, integritate si bucurie sincera, fara a considera ca bunatatea este o virtute, ci un mod de-a fi. Dupa fiecare calatorie raman profund impresionata si ma scormonesc in suflet, sa le incap pe toate, pentru ca nu vreau sa pierd sentimentul pe care il am dupa fiecare venire. Sunt lucruri care te transforma din radacini, care te ating, te schimba ca om. Pentru ca odata ce ai devenit constient, nu mai poti fi indiferent. Si realizez cat de mult ne separam unii de altii in fiecare zi din lucruri si motive inutile, lipsite de importanta. Si apoi imi dau seama cat de diferita ar fi viata noastra si intreaga lume daca ne-am intampina unii pe altii cu iubire, in loc de judecata. Cu mai multa intelegere, decat indiferenta. 

Intreaga lume ne este familie. Si faptul ca ne-am nascut intr-un loc anume nu ne ofera nici dreptul de a ne simti superiori, dar nici sentimentul de a fi inferiori. Iubirea este cea care ne leaga si ne reaminteste ca suntem cu totii la fel. 

Ma uit cu uimire la fiecare om pe care il intalnesc in calea mea si ma intreb ce se ascunde oare in omul din fata mea. Oare ce incercari ii apasa sufletul? Oare prin ce experiente a trecut? Oare care ii sunt preocuparile, gandurile, dorintele? Si realizez ca ne putem judeca unii pe altii doar atunci cand nu suntem dispusi sa ne cunoastem cu adevarat. Pentru ca disponibilitatea de a ne descoperi unii pe altii ne ajuta sa vedem dincolo de prejudecati. Ne deschide o usa catre sufletul celui de langa noi si ne ajuta sa vedem lumea din perspectiva lui. 

Pe masura ce calatoresc realizez cat de putine stim unii despre altii, dar cat de mult ne judecam in necunostinta de cauza. Am simtit sa scriu acest articol pentru a face un apel la inima voastra. Simt ca lumea are nevoie de cat mai multa iubire pentru a se vindeca. Si nu doar lumea, dar fiecare dintre noi. Si nu putem astepta ca lumea sa se schimbe, fara ca noi sa fim aceia care schimbam ceva. Si fiecare mare schimbare incepe cu un mic pas. Un gest de bunatate pe rand. Un zambet oferit unui strain, in urma caruia realizam ca nu suntem atat de straini precum credem ca suntem. O imbratisare calda oferita cuiva in fiecare zi. Disponibilitatea de a asculta cu blandete, fara judecata. De a privi mai profund, dincolo de convingerile pe care ni le-am creat despre ceilalti. De a ne arata iubirea chiar si in momentele in care ne simtim stanjeniti sa o facem. Si de a-i primi pe toti in sufletul nostru, indiferent de culoare, religie, cultura sau locul nasterii. 

Se spune ca atunci cand privim cu iubire, vedem mai clar. Haideti sa intampinam lumea cu iubire in fiecare zi si sa ne lasam surprinsi de miracolele care au loc inauntrul si in afara noastra pe masura ce facem acest lucru. Nu spun ca este simplu, dar este singura cale catre pace, iubire si armonie reciproca. 

Va imbratisez cu dragoste si va multumesc ca sunteti!

Cu multa iubire,

Tania!

IMG_4029

„Avem suficienta religie pentru a ne uri unii pe altii, dar nu suficienta pentru a ne iubi.” ~ Jonathan Swift

13227042_1206777362688839_5275757628662490751_n

IMG_3989

Fotografiile sunt din Colombo, Sri Lanka. Un loc pe care vi-l recomand cu drag. Uneori e necesar sa descoperim vietile altora pentru a o putea aprecia mai mult pe-a noastra. Sunt oameni care dorm pe strazi si care totusi poarta cu ei un zambet in fiecare zi. 


Ramai la curent cu urmatoarele articole si ganduri pe care Tania le impartaseste, abonandu-te la newsletter: 

Ramai alaturi de mineIn cadrul newsletter-ului iti trimit articole, ganduri si inspiratii care sa te sustina in calatoria ta spre tine insati. Te astept cu drag alaturi, pentru a te putea bucura de ele.