Pentru ca suntem de multe ori prinsi in cotidianul vietii, uitam sa ne oprim pentru o secunda si sa gasim frumusetea vietii, astazi am simtit sa scriu cateva randuri care sa te readuca in prezent si sa te inspire sa traiesti frumos, cu bucurie si prezenta.
Mi s-a demonstrat de nenumarate ori ca viata mi se prezinta ca fiind plina de frumuseti atunci cand privesc cu iubire tot ceea ce ma inconjoara. Mi-a placut tare mult un citat al lui Rilke care spunea:
„Daca viata ta de zi cu zi este plictisitoare, nu o invinovati.

Invinovateste-te pe tine ca nu esti indeajuns de poet ca sa-i gasesti bogatia.”

Bineinteles, nu este necesar sa ne invinovatim, ci sa ne deschidem, pentru ca de noi depinde sa descoperim magia fiecarei zile.

Opreste-te pentru o clipa si respira.

Priveste flacara unei lumanari.

Priveste o floare.

Priveste cerul si gaseste in inima ta motive de recunostinta.

Priveste un copil.

Priveste in jur cu iubire si uimire.

Fii curios. Fii deschis sa vezi viata dintr-o alta perspectiva. O perspectiva care sa te umple de bucurie.

Porneste fiecare zi cu intentia de a descoperi frumusetea din lucrurile mici ale vietii, dar care ne aduc atata insemnatate.

Citeste ceva ce te inspira in fiecare zi.

Priveste dansul unei pasari si libertatea ei de a explora cerul.

Simte muzica pe care o asculti.

Contempla un tablou.

Priveste cu cata usurinta si gratie se misca mainile tale.

Adu-ti atentia in momentul prezent, oriunde te-ar gasi acest moment.

Vei vedea ca pe masura ce vei face acest lucru, inima ta se va umple de iubire si de recunostinta. Ceva profund se va petrece inauntrul tau. Modul in care vei incepe sa privesti viata te va face sa fii intotdeauna bucuros pentru o noua zi. Vei intampina necunoscutul cu uimire si inocenta, in loc sa fii speriat de el. Faptul ca ne este teama de necunoscut, ne face sa pierdem magia pe care acesta o poarta cu el. In schimb, atunci cand inlocuim teama de necunoscut cu intentia de a explora, de a ne descoperi pe noi insine si insasi viata intr-un mod mai profund prin tot ceea ce traim, vom regasi inauntrul nostru o imensa bucurie, o conexiune plina de iubire cu tot ce ne inconjoara.

A intampina viata cu inima deschisa, cu recunostinta, cu inocenta unui copil, cu bucurie in privire si cu iubire in suflet, asa ne oferim sansa sa descoperim frumusetile vietii chiar si in ceea ce ar parea ca este obisnuit.

Cand privim cu iubire, nimic nu este obisnuit. Ci sacru. Miraculos de frumos.

Inchei acest articol cu un citat din filmul ”Frumusete americana“, care poate fi vizionat aici.

„How to stay mad when there is so much beauty in the world…”

“Cum sa ramai suparat cand e atata frumusete in lume…” – Te invit sa fii indeajuns de curios incat sa descoperi aceasta frumusete in fiecare zi…

Cu multa iubire,

Tania


Ramai la curent cu urmatoarele articole si ganduri pe care Tania le impartaseste, abonandu-te la newsletter: 

Ramai alaturi de mineIn cadrul newsletter-ului iti trimit articole, ganduri si inspiratii care sa te sustina in calatoria ta spre tine insati. Te astept cu drag alaturi, pentru a te putea bucura de ele.