[blockquote_sty ver=”1″ border_size=”4px” color=”#0F0F0F”]„Suntem cu totii in aceeasi barca, pe o mare furtunoasa. Ne datoram unii altora o loialitate teribila.” – G.K. Chesterton[/blockquote_sty]

Ne este teama sa fim sinceri, pentru ca ne este teama ca vom fi judecati sau neintelesi. Insa acest lucru ne poate invata cum sa ne comportam noi fata de aceia ce sunt indeajuns de vulnerabili, incat sa practice sinceritatea deplina fata de noi. Daca noua ne este teama ca putem fi judecati sau neintelesi atunci cand suntem sinceri, putem invata sa oferim noi iubire si intelegere celor ce sunt sinceri fata de noi. Intr-un fel, toate temerile noastre ne arata ce fel de oameni sa fim noi atunci cand ceilalti ne impartasesc temerile lor. 

De cate ori n-am mintit, din cauza ca ne-a fost teama de cum vom fi perceputi? Insa, cu fiecare minciuna pe care o spunem, cu atat mai mult ne indepartam de persoana de langa noi. Si nu doar ca ne indepartam, insa incetam sa ne mai onoram pe noi insine si nu o onoram nici pe ea. Pentru a putea practica sinceritatea deplina fata de celalalt, este important ca in primul rand sa lucram la noi insine, pana in momentul in care suntem eliberati de privirile celorlalti. Motivele pentru care nu suntem sinceri sunt de cele mai multe ori din cauza faptului ca suntem speriati de cum ar putea afecta adevarul relatia noastra sau parerea celuilalt despre noi.

Insa, s-ar putea sa fim surprinsi. Atunci cand vorbim din inima, cu sinceritate si blandete, s-ar putea sa il gasim pe celalalt intr-un spatiu in care si el sa simta sa se deschida si sa fie sincer.  Cei mai multi dintre noi evitam sa fim sinceri de teama celuilalt, fara sa constientizam ca si el poarta inauntrul lui aceeasi teama. Teama de a fi judecat, neinteles sau respins. Insa, cumva, sinceritatea pe care noi o practicam fata de ceilalti, ne invata cum sa primim cu iubire si intelegere sinceritatea celuilalt fata de noi. 

Este un exercitiu pe care suntem invitati sa il facem in fiecare moment pe care il petrecem impreuna cu ceilalti: sa invatam cum sa fim sinceri fata de ei si cum sa primim cu blandete si constienta sinceritatea lor fata de noi.

Este un exercitiu ce invita la renuntare de sine, invita la a renunta sa mai luam lucrurile la modul personal, este un exercitiu care ne invata cum sa avem relatii constiente si sincere, prin care fiecare dintre noi sa-si vindece ranile interioare si sa se regaseasca pe el insusi.

Cu cat suntem mai vulnerabili si sinceri fata de persoana din fata noastra, cu atat mai mult ne apropiem de ea. Cand nu mai avem nimic de protejat si cand mastile cad, distanta dintre inimile noastre devine din ce in ce mai mica, oferindu-ne ocazia sa ne intalnim intr-un spatiu de non-judecata si de intelegere reciproca.

Sinceritatea ne apropie unii de altii si ne invata practicarea iubirii neconditionate a unuia fata de celalalt.

Daca ti-a fost de folos acest articol, il poti impartasi si prietenilor tai.

 

Ramai alaturi de mineIn cadrul newsletter-ului iti trimit articole, ganduri si inspiratii care sa te sustina in calatoria ta spre tine insati. Te astept cu drag alaturi, pentru a te putea bucura de ele.