Cand ne simtim secati de energie, cand se pare ca nimic nu se mai leaga, cand totul devine greu si obositor, cel mai bun lucru este acela de a lua o pauza si de a ne oferi timpul sa ne odihnim.

Somnul este cea mai buna meditatie, spunea Dalai Lama. Tocmai pentru ca atunci iesim din minte si intram natural in starea de a fi.

Insa, ce se petrece de multe ori? Nu lasam odihna sa fie odihna. Chiar daca stim ca odihna ar putea rezolva totul, pur si simplu, nu ne predam cu totul ei, ci ramanem undeva angrenati in ceea ce ar fi trebuit sa facem.

In loc sa ne oferim timpul de a ne odihni, intram in minte si ne facem diferite scenarii. Ne invinovatim ca pierdem timpul. Ne facem griji cu privire la cum se vor rezolva lucrurile.

Ne mentinem agitati si frustati, tocmai pentru ca nu ne-am predat complet timpului de odihna. Nu am acceptat pe deplin faptul ca este necesar sa ne odihnim, pentru ca lucrurile care necesita rezolvare sa fie rezolvate mai din usurinta. Si tocmai aceasta neacceptare si nepredare ne face sa fim chiar mai obositi, desi aparent am fi avut timpul efectiv pentru a ne relaxa si odihni.

Fii prezent in fiecare moment, asa cum vine. Cand este timpul pentru lucru, fii prezent in lucru. Cand simti insa ca este momentul pentru o pauza sau pentru odihna, ofera-ti pe deplin aceasta pauza si fii prezent in ea, fara sa mai ramai angrenat in minte, cautand tot timpul motive pentru care nu ar trebui sa te odihnesti. Lasa-ti mintea sa se odihneasca. Lasa-ti trupul sa se relaxeze. Preda-te complet momentului prezent.

Cand vom face acest lucru, vom simti cum vom capata si mai mare energie si productivitate in ceea ce facem, dar vom avea parte si de o odihna completa, atunci cand va fi momentul ei.

Lasa odihna sa fie odihna, iar lucrul sa fie lucru.

Daca atunci cand lucrezi, simti ca o pauza te-ar ajuta sa-ti recapeti concentrarea si energia, ofera-ti acea pauza atunci, dar ofera-ti-o pe deplin. Nu te invinovati pentru ea. Nu te gandi la trecut sau la viitor si nici nu-ti fa o multime de scenarii in legatura cu acest lucru. Ia o pauza si fii prezent in ea. Cand e timpul sa te reintorci la lucru, fii prezent in lucru.

Va veni momentul pentru toate.

Da-ti voie doar sa le iei pe toate pe rand, fara sa te incarci cu lucruri care nu tin de prezent.

Credit Foto: Shutterstock

Daca ti-a fost de folos acest articol, il poti impartasi si prietenilor tai.

 

Ramai alaturi de mineIn cadrul newsletter-ului iti trimit articole, ganduri si inspiratii care sa te sustina in calatoria ta spre tine insati. Te astept cu drag alaturi, pentru a te putea bucura de ele.