Ganduri despre viata

„Ne vindecam inima cu fiecare cuvant plin de iubire pe care il spunem cu sinceritate si cu fiecare gest care ne apropie unii de ceilalti.”

Vom intelege rostul unei experiente, cand vom inceta sa o mai judecam. 
Acolo unde mintea gaseste greseli, inima gaseste intelegere.
Cum ii intampinam pe ceilalti, asa vom fi si noi intampinati. 
Sinceritatea fata de sine face minuni. Si iubirea la fel. 

Atunci cand ne aflam in momente dificile, care cer prezenta, sinceritatea si investigarea noastra de sine, daca ne vom opri pentru o clipa, vom constientiza ca cele mai frumoase lectii si constientizari stau in momentele care ne invata deschiderea inimii, trairea iubirii atunci cand pare dificil sa o facem si atunci cand suntem cumva ghidati sa privim dincolo de aparente. Fiecare astfel de moment reprezinta o oportunitate de expansiune a constiintei noastre. Este doar necesar sa redevenim prezenti si sa ne amintim adevarata insemnatate a experientei pe care o traim. 
Ne limitam experienta trairii unui miracol in momentul prezent, atunci cand comparam experienta de acum prin prisma durerilor si dezamagirilor experientelor anterioare. 

Oricat de dureroasa ar putea fi o experienta, ea vine impreuna cu o binecuvantare. Rolul nostru este sa gasim aceasta binecuvantare.

Recunostinta ne schimba lentilele prin care privim viata si ne face constienti de cata bogatie exista in jurul nostru. 
Fiecare calatorie exterioara pe care o facem nu-si are decat rostul de a ne reintoarce si mai mult inspre noi insine.
Viata ne aduce in cale anumite experiente, tocmai pentru a ne oferi prilejul de a ne elibera de atasamentele pe care le avem in legatura cu aceste experiente. 
Nu lasa o experienta dureroasa sa-ti inchida inima in fata iubirii. 

Ceilalti sunt transformati de iubirea cu care ii privim. 
Deciziile care produc cea mai mare suferinta, sunt cele luate din frica. 
Cand binecuvantam, deschidem usile tuturor posibilitatilor. 
Suferim atunci cand vrem ca lucrurile sa se petreaca mai devreme decat le este vremea.

In urma oricaror experiente, descopera cum sa-ti pastrezi inima usoara.

Recunostinta pentru tot ceea ce traim ne va ajuta sa descoperim cadoul pe care fiecare experienta il are pentru noi. 
Invidia ne indeparteaza de accesarea a ceea ce invidiem.
Numai in lipsa dorintei de a-l schimba pe celalalt, il putem vedea ca fiind Cine Este El cu Adevarat.

Vom putea vedea frumusetea adevarata a unui om atunci cand renuntam la judecatile pe care le-am pus asupra lui si il privim cu inima, primindu-l intr-un spatiu de iubire si de acceptare completa.
Nu judeca etapa in care te afli doar pentru ca nu-i intelegi rostul.
Atunci cand intampinam viata cu inima deschisa si cu recunostinta, intreaga lume se deschide inaintea noastra. Apar oameni „parca din senin” dispusi sa ne ajute, ni se deschid nenumarate usi, apar solutiile de care avem nevoie si totul se rezolva din usurinta. Inima noastra deschisa inseamna o inima usoara, lipsita de judecati sau de rezistenta. Aceasta usurinta interioara este cea care ne ofera usurinta si la exterior.  

Respira...

Schimbarea, când apare, ea este îngerul pazitor trimis noua, spre a ne reevalua valorile, comportamentele, directiile, faptele, gândurile si moralitatea cu care ne traim viata.
Zambetul si inima deschisa, precum o minte lipsita de prejudecati, iti deschide drumul catre celalalt cu usurinta, ajutandu-te sa il vezi ca pe un om asemeni tie, in loc de un strain. Oamenii sunt oameni peste tot, iar nevoile noastre sunt la fel: aceea de a fi iubiti si acceptati asa cum suntem.
Uita tot ceea ce stii despre lume si vei descoperi lumea intr-un mod in care nici nu iti poti imagina.
Da-i timpului timp. Una dintre marile lectii ale acestei perioade.